woensdag 6 maart 2013

Autotools gratis





Van Heck geeft ter ere van het 10-jarig bestaan van bestelportaal mijngrossier.nl de technische data voor de rest van het jaar vrij. Iedere besteller kan tot eind 2013 kosteloos gebruik maken van de modificaties, recalls, afstelgegevens, checklijsten en schema’s die zijn opgenomen in AutoTools.

Mijngrossier.nl ging in 2003 van start en inmiddels maken er meer dan 5.000 bedrijven gebruik van. Het bestelplatform realiseerde in 2012 een bruto-omzet van 163 miljoen euro. AutoTools is veel ouder dan mijngrossier en was ook al te raadplegen via HBase. Dat is het overigens nog steeds.

Het raadplegen van de technische vraagbaak gaat op kenteken. Betaling voor het gebruik van AutoTools vindt normaal gesproken plaats met Autotoolspunten die mijngrossier-klanten verzamelen bij ieder onderdeel dat ze bestellen. Deze punten komen voor 2013 met de vrijgave te vervallen. Naast het puntensysteem is AutoTools ook verkrijgbaar als jaarabonnement voor 485 euro per jaar.

Trouwe klanten
De vrijgave geldt alleen voor vaste bestellers, nieuwe bedrijven die mijngrossier alleen gebruiken voor de technische informatie zullen worden geweerd, aldus Van Heck. De actie is bedoeld als een extra beloning voor trouwe klanten.

De huidige technische complexiteit van de auto laat het volgens Van Heck bedrijfsdirecteur Johan van der Hoeven niet meer toe om zonder uitgebreide technische informatie reparaties en/of onderhoud uit te voeren. "Wij hebben als importeur de verantwoordelijkheid om onze klanten sterk te maken door het delen van informatie. Op deze manier willen we samen met onze grossiers bijdragen aan een stuk kennisontwikkeling en professionalisering van het onafhankelijke kanaal in automotive land", aldus Van der Hoeven.

AutoTools is het afgelopen jaar onder meer uitgebreid met belangrijke recalls en modificaties begin 2012. Deze informatie is niet alleen beschikbaar via de PC in de werkplaats, maar ook via diagnose apparatuur van Bosch en Delphi en de tablet applicatie TopMec direct onder de brug.

Bron: Autokompas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten