dinsdag 27 januari 2015

Grossiers Murid en ADL naar Sator, verdere uitbreiding van ons netwerk.











De RAM Automaterialengroep heeft zijn grossiersbedrijven, Murid Automaterialen in Sliedrecht en ADL Automaterialen in Dordrecht, verkocht aan Sator. De twee bedrijven gaan verder als filialen van GHS Automotive (Heuts en Slager). "De concurrentie van de grossiers die al aan Sator zijn verkocht wordt te groot in onze regio", zegt eigenaar Rook van Dalen.


De verkoop van Murid en ADL betekent niet dat Van Dalen stopt met de verkoop van automaterialen. De RAM Automaterialengroep wordt opgeheven, maar de twee bedrijven die Van Dalen ook bezit: Rovanda Handel en Techniek in Papendrecht en RBS Handel en Techniek in Groot-Ammers, gaan verder. Beide bedrijven zijn vooral actief als technische groothandel, waarbij RBS ook automaterialen in het assortiment heeft. De voorraad automaterialen in Groot-Ammers wordt volgens Van Dalen uitgebreid en het bedrijf gaat verder onder de naam Rovanda Handel en Techniek Groot Ammers.

Concurrentie
"De ontwikkelingen in automaterialenland gaan razendsnel. Een groot deel van onze concurrenten in de regio zoals Slager en Cartal Rijsbergen zijn overgenomen door Sator en ook APS is veel groter dan wij. Met Murid en ADL zitten we er middenin. Ook de garagewereld gaat op de schop. We denken dat je een behoorlijke grootte moet hebben als grossier om daar in mee te kunnen. Beide bedrijven verkopen leek ons de beste optie", zegt Van Dalen.

Murid en ADL gaan vanaf februari verder onder de naam GHS Automotive Sliedrecht en GHS Automotive Dordrecht. Inmiddels zijn de relaties en het personeel van de bedrijven op de hoogte gesteld van de overname. Volgens Adriaan Roggeveen van Sator gaan het personeel en de voorraad van ADL over naar de twee kilometer verderop gelegen vestiging van GHS Automotive in Dordrecht. De Murid Vestiging in Sliedrecht blijft open.

Bron: Automotive werkplaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten