woensdag 4 maart 2015

SATOR INTRODUCEERT MIJNGARAGE PLUG-IN



De connected car en vooral de connected klant zijn onderwerpen waar het universele garagebedrijf niet meer om heen kan. Daarom introduceert onderdelendistributeur Sator via haar garagenetwerk Mijngarage.nl (inmiddels 1.200 deelnemende garagebedrijven) in april Mijngarage Plug-in.
Door het downloaden van de gelijknamige app, zowel bij de App Store als een Android app via Google Play, en het aansluiten van een kleine dongle-achtige blackbox, wordt een uitgebreide dataset inzichtelijk voor de consument. Informatie uit de betreffende auto – EOBDII, RF (TPMS) – en van onder andere Autotools en beschikbare public domain informatie, wordt via de smartphone en tablet getoond. De consument besluit zelf of en wanneer de data wordt gedeeld met een universele garage uit het Mijngarage-netwerk.

“De klant is volledig in control”, stelde directeur Adriaan Roggeveen van Sator, tijdens het Telematica-event van Automotive Insiders in Bunnik, waar de Mijngarage Plug-in werd voorgesteld. “Wat we willen bereiken is dat de klant door deze plug-in een hechte relatie met zijn universele garage op kan bouwen. Dat moet uiteraard van twee kanten komen en Mijngarage Plug-in is daar een belangrijke matchmaker voor.”

Wat betreft het netwerk Mijngarage.nl, verwacht Roggeveen dat door de introductie van de plug-in het aantal deelnemende garages zal toenemen tot zeker 2.000 stuks. Om de klant bij een eventueel door de Mijngarage Plug-in geconstateerde grote storing bij te staan, wordt gelijktijdig een 24/7 helpdesk opgestart. Op de vraag hoeveel consumenten zich naar verwachting zullen aansluiten, stelde Roggeveen dat er in ons land 6,5 miljoen auto’s rondrijden die potentieel aangesloten kunnen worden op Mijngarage Plug-in. “Met één miljoen daarvan ben ik al heel blij”, besloot hij de introductie.

Bron: Aftersales Magazine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten