woensdag 24 oktober 2012

BOSCH ESI(tronic), meer gebruiksgemak

Bosch heeft het gebruiksgemak en de structuur van zijn wijdverspreide diagnosesoftware ESI[tronic] sterk vereenvoudigd.

Dankzij de nieuwe gebruikersinterface van ESI[tronic] 2.0 verlopen de zoekopdrachten sneller en kan de gezochte informatie met een paar klikken gevonden worden. Na een correcte identificatie heeft de gebruiker rechtstreeks toegang tot de diagnosegegevens van het voertuig. Het systeem toont een volledig overzicht van alle informatie voor diagnose, foutopsporing en reparatie, onderverdeeld per thema en per opgeslagen foutmelding. Rechtstreekse links laten een snelle navigatie tussen de verschillende soorten informatie toe. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om meteen van de diagnoseresultaten naar de foutopsporingshandleiding te switchen en omgekeerd. Bovendien heeft de ESI[tronic]-software van Bosch dezelfde interface voor zowel personenauto’s als bedrijfsvoeruigen. Online updates zorgen voor een regelmatige actualisering van de nieuwe ESI[tronic] 2.0 software, waardoor monteurs steeds over up-to-date gegevens beschikken.

Tijdswinst bij diagnose en foutopsporing
De nieuwe ESI[tronic] 2.0 interface vereenvoudigt ook het gebruik van de KTS-diagnosetoestellen van Bosch, waardoor onderhoud en reparatie sneller, efficiënter en dus rendabeler uitgevoerd worden. Gebruikers kunnen nu rechtstreeks van de diagnose met een uitlezing van de opgeslagen foutmeldingen overgaan tot een foutopsporing of een controle van de onderdelen. De monteur heeft op die manier toegang tot alle relevante informatie voor de gegeven foutmelding of voor het systeem waaraan hij aan het werken is, en kan hij met één klik van de ene bron van informatie naar de andere wisselen. Wanneer hij de onderdelencatalogus wil raadplegen om een vervangonderdeel te vinden, wordt de informatie over het voertuig automatisch doorgestuurd en ziet hij de catalogus in de vertrouwde interface.

Diagnosesoftware Bosch ESI[tronic] is wereldwijd nummer één
Ongeveer 75.000 autowerkplaatsen in meer dan 100 landen gebruiken het ESI[tronic]-softwarepakket van Bosch, dat in 24 talen beschikbaar is. In de Benelux bijvoorbeeld gebruikt ongeveer een op de twee universele garagebedrijven de ESI[tronic]-software van Bosch, die hen toegang geeft tot diagnose, technische informatie, onderhoudsgegevens, elektronische schema’s, enz. ESI[tronic] van Bosch wordt elk jaar uitgebreid met gegevens van ongeveer 1.400 nieuwe systemen en met de talrijke vernieuwingen in de bestaande systemen.

Voor meer informatie: www.bosch.nl

Bron: Automotive.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten