dinsdag 2 oktober 2012

Tijd van vissen is voorbij, het wordt jagen!

In zijn afscheidsrede als voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven spoorde Bertho Eckhardt de aanwezige ondernemers aan vooral actie te ondernemen in een tijd van economische tegenspoed. "De tijd van vissen is voorbij; het wordt jagen."
Eckhardt wees zijn gehoor erop dat de aftersalesmarkt in 2011 met 5 procent is gedaald en dat ondernemers in actie zullen moeten komen. Bovag helpt ondernemers daarbij door bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de websites van autofabrikanten te verbeteren en door met name de ook aanwezige voorzitter van werkgeversorganisatie VNO/NCW aan te sporen vooral invloed uit te oefenen op het nu te vormen kabinet om de positie van ondernemers te verbeteren.
Veel bereikt
Natuurlijk was Eckhardt ook tevreden over de zes jaar waarin hij voorzitter was van de afdeling Onafhankelijke Autobedrijven van de Bovag. Hij noemde bijvoorbeeld het feit dat de leasemarkt voor de onafhankelijke autobedrijven is opengegaan, dat de relatie met de afdeling dealers sterk is verbeterd en dat ruim 75 procent van de achterban gebruikmaakt van één of meerdere producten van Bovag, waar dat enkele jaren geleden nog geen 50 procent was.
Mobiliteit
Kijkend naar de toekomst ziet Eckhardt dat er een nieuwe generatie opgroeit die niet zozeer aan het bezit van een auto is gehecht als wel dat hij op zoek is naar mobiliteit. "Het onafhankelijke autobedrijf wordt dan meer een adviseur van veiligheid en mobiliteit", aldus Eckhardt. Volledige transparantie en het delen van ervaringen van andere gebruikers is daarbij cruciaal. "Daarmee speelt u in op de wensen van de zelfbewuste klant, want dat is de klant van vandaag."
Johan Cruyff Foundation
Tot slot noemde Eckhardt de vorig jaar gestarte actie in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, waarbij Bovag-bedrijven 50 eurocent per uitgevoerde apk-keuring ter beschikking kunnen stellen van de stichting. Dat heeft in een jaar tijd 120.000 euro opgeleverd, waarvan 60.000 euro naar Goed Bezig-projecten gaat en de andere 60.000 euro naar de Johan Cruyff Foundation.

Bron: Autokompas

http://www.autokompas.nl/ondernemen/item/13111-tijd-van-vissen-is-voorbij-het-wordt-jagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten