woensdag 24 oktober 2012

TopMec nu ook gekoppeld met Autoflex

Om de efficiency in de werkplaats te verhogen, heeft Autoflex een koppeling gerealiseerd met TopMec. Dé werkplaatstool voor het moderne autobedrijf ‘werkt’ nu dus ook met Autoflex.

Om de werkplaatsefficiëntie te verhogen, is een goede communicatie tussen receptie en werkplaats van groot belang. Een geslaagde koppeling tussen garagemanagementsysteem en werkplaatstool biedt dan een uitkomst. Zoals met Autoflex(ook online) en TopMec. Dankzij de koppeling tussen beide systemen wordt het werkproces binnen het autobedrijf verder gestroomlijnd: aangepaste werkorders zijn nu bijvoorbeeld direct zichtbaar in de werkplaats en toevoegingen van de monteur kunnen meteen verwerkt worden in de factuur.

De koppeling van Autoflex met TopMec biedt het autobedrijf belangrijke voordelen. De receptionist of werkplaatschef kan in de vertrouwde Autoflex omgeving een werkorder aanmaken en deze via TopMec direct doorspelen naar de monteur die aan de brug staat. In de werkorder staan de werkzaamheden omschreven en wordt vermeld welke onderdelen hiervoor aanwezig zijn of in bestelling staan. Anderzijds kan de monteur informatie, zoals extra gebruikte onderdelen, aan de werkorder toevoegen. Via TopMec beschikt de autotechnicus immers ook over handige controlelijsten en zo kunnen ook extra onderdelen besteld worden. De receptie kan de informatie vervolgens in de order teruglezen, extra onderdelen bestellen en de factuur hierop aanpassen. Dit proces biedt de werkplaats extra handelingssnelheid en vermindert de kans op fouten.

Het populaire garagemanagement syteem Autoflex (ook online) is een softwarepakket dat gebruikt wordt door een zeer gevarieerde mix autobedrijven: dealerbedrijven, universelen, (groot)handelaren, fleetowners, bedrijven gespecialiseerd in de verkoop en onderhoud van caravans, campers, heftrucks, motoren, etc. Het printen van APK-formulieren, vrijwaringbewijzen, het inlezen van onderdeelgegevens en de koppeling met onderdeelcatalogi zoals mijngrossier.nl, behoren tot de mogelijkheden. APK-afmelden en Raadplegen Voertuiggegevens, ORB en vrijwaren, maar ook ROB-EF zijn volledig geïntegreerd in de software. In Autoflex kunnen tijdens het factureren ingevoerde reparaties worden vastgelegd voor toekomstig gebruik. Bovendien beschikt Autoflex over tal van rapporten en overzichten om de boekhouding eenvoudiger te maken en op cijfers te kunnen sturen. Zo zijn er diverse omzetoverzichten met uitsplitsing van de BTW, de rapporten globalisatie, in- en verkoop auto's, resultaat autoverkopen, voorraad auto's en diverse occasionlijsten.

Voor meer informatie: www.autoflex.nl

Bron: Automotive

Geen opmerkingen:

Een reactie posten