donderdag 20 december 2012

Primeur voor Bosch TCE 4540 bandendemonteermachine voor BCS Buikema in Leeuwarden


Bosch Car Service en BMW, Mini en Porsche specialist Buikema in Leeuwarden heeft als eerste in Nederland geinvesteerd in een Bosch TCE 4540 banden de- en monteermachine.



De aan VEAM gegunde opdracht is in samenwerking met Jack Keizer, technisch specialist van Nijboer Blijstra Techniek uit Putten, tot stand gekomen. VEAM is 1st supplier van Bosch voor zowel werkplaatsapparatuur als automaterialen.

Dit toptoestel van Bosch is het ideale toestel om bandenservice voor om het even welk type personenauto en lichte bedrijfsvoertuigen aan te bieden. De TCE 4540 onderscheidt zich door zijn hoge arbeidssnelheid en eenvoudige, precieze bediening terwijl het toestel het bandenmateriaal toch maximaal ontziet.
Een bijzonderheid van dit model is de hendelloze technologie. Als het topmodel van Bosch is de TCE 4540 geschikt om standaard- en laagprofielbanden, RFT-, PAX-, BSR- en CSR-wielen met een velgdiameter tot 30" en een breedte tot 22" te monteren en te demonteren.
De pneumatische lift (een standaardvoorziening), de hydraulische demonteerarmen met ingebouwde rollen en de hulparmen vereenvoudigen de montage van moeilijke banden. Twee snelheden in linkse en rechtse draairichting bieden meer flexibiliteit en maken een grotere bandendoorstroom mogelijk. De krachtige hydraulische eenheid combineert een demonteerkracht van 1,4 ton met een zeer precieze en geleidelijke startbeweging.
Optimaal gepositioneerde demonteerrollen, ook bij stijve Run-Flat-banden. Een bijkomende hulparm leidt de hiel van de band in het diepbed van de velg. Zonder dat de bediener een krachtinspanning moet leveren, tilt de standaard ingebouwde pneumatische lift alle banden tot 80 kg veilig op.
Het oppompen van de banden, een andere standaardvoorziening, gebeurt met een druk op de knop. De centreerflens kan weggenomen worden om gesloten velgen eenvoudig vast te spannen.


Wij bedanken BCS Buikema voor de gegunde opdracht.


Bekijk hier de film (TC752PRO, voorganger van de TCE4540)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten