dinsdag 20 november 2012

Samenwerking acht kenniscentra beroepsonderwijs


Hilversum, 20 november 2012
De besturen van de acht technische kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven hebben besloten intensief te gaan samenwerken. Het gaat om Fundeon, Innovam, Kenteq, PMLF, Savantis, SH&M, SVGB en VOC.
‘Voorlopig werken we onder de werknaam T8', vertelt woordvoerder Hans Verschoor, algemeen directeur van Savantis. Het secretariaat is ondergebracht bij Kenteq.  

Bundeling

Op 16 november legden de directeuren van de acht technische kenniscentra de strategische keuze om intensiever samen te werken voor aan hun besturen. De ingezette koers kan nu in nauwe samenwerking met de besturen verder uitgewerkt worden.

De acht technische kenniscentra zetten zich gezamenlijk in voor een infrastructuur die de kwaliteit van het technische vakmanschap waarborgt. Een gezamenlijke aanpak van kwalificatieontwikkeling, leermiddelen en arbeidsmarktinformatie - die al eerder is ingezet - leidt tot betere technische opleidingen en een bewezen waardevolle aansluiting tussen leerling, bedrijf en school.

De kenniscentra zijn actief in de installatie-, elektro- of metaaltechniek, bouw, de mobiliteitssector, gezondheidstechniek, restauratietechnieken en andere vakgerichte technieken, dat verantwoordelijk is voor een aandeel van 70 procent in de Nederlandse economie. Behoud van dit vakmanschap is hiermee van groot belang.
 
Fundeon, Innovam, Kenteq, PMLF, Savantis, SH&M, SVGB en VOC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten