vrijdag 1 februari 2013

Oplopende levertijd remmenbank gevaar voor RDW-erkenning




Volgens RAI Vereniging loopt de levertijd van remmentestbanken op als autobedrijven de aanschaf ervan blijven uitstellen. APK-bedrijven die op 1 mei 2014 geen remmentestbank hebben, mogen geen keuringen meer uitvoeren. Cijfers van de RDW leren volgens RAI Vereniging dat nog ruim 2.300 APK-bedrijven geen remmentestbank heeft.
“Omgerekend naar het aantal werkdagen tot 1 mei 2014, betekent dit dat alle leveranciers van remmentestbanken samen per dag gemiddeld zeven remmentestbanken moeten plaatsen,” aldus Eugène Moerkerk. Het is niet bekend wat de gemiddelde levertijd is, wel dat die oploopt naarmate de tijd verstrijkt.

Problemen niet te voorkomen

“Als autobedrijven massaal op het laatste moment besluiten om de verplichte remmentestbank aan te schaffen, zijn problemen niet te voorkomen,” zegt Moerkerk. “De leveranciers van de banken hebben te maken met levertijden van de fabrikant. En voor een rollenbank zijn er mogelijk bouwkundige ingrepen noodzakelijk. Bovendien moeten de geïnstalleerde remmenbanken ook nog gekeurd worden en dat kost tijd.”

Bron: Autokompas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten