woensdag 2 januari 2013

Hyundai en Kia verwachten langzame groei

hyundai_rtr.jpg
De Zuid Koreaanse autofabrikanten Hyundai en Kia verwachten dit jaar de langzaamste groei in tien jaar van hun verkopen.

Dit meldt persbureau Reuters. Hyundai en zusterbedrijf Kia stellen hun doel voor de autoverkopen op een groei van 4% dit jaar. Dat zal een gezamenlijke verkoop betekenen van 7,41 miljoen voertuigen; de langzaamste groei sinds 2003.
Beter concurreren

Het duo, dat samen op een vijfde plaats staan in de lijst van wereldwijde autoverkopen, bereidt zich voor op een bescheiden groei na jarenlange groei en uitbreiding in een razend tempo. Topman Chung Mong-koo heeft capaciteitsuitbreiding afgeremd en richt zich meer op branding en winstgevendheid om zodoende beter te kunnen concurreren met onder andere Toyota.
'Hyundai en Kia zullen zich bezig houden met innovatie door de kwaliteit van hun auto's te verbeteren', zei Chung woensdag in zijn jaarlijkse speech voor de werknemers. In lijn met die plannen stelde Kia vorige week al Peter Schreyer aan als nieuwe topman. Dit meldt Reuters.

Marktpositie en marges

Hyundai stelde al eerder in 2012 ex-BMW ontwerper Christopher Chapman aan als hoofdontwerper in zijn ontwerpcentrum in de Verenigde Staten. 'Chung zei dat de capaciteit dit jaar niet meer dan 8 miljoen voertuigen mag zijn', zei een voormalige topmanager bij Hyundai tegenover persbureau Reuters. 'Hyundai gaat zich in plaats daarvan richten op het verhogen van de marges en zijn positie in de markt', aldus de voormalige topmanager.
Een woordvoerder van Hyundai gaf aan dat het merk met een nieuw luxe-ontwerp zal komen. Hyundai verwacht dit jaar 4,66 miljoen auto's te verkopen. Kia verwacht 2,75 miljoen auto's te verkopen. Dit blijkt uit de cijfers.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat de groei van kia wel wat meer is toegenomen, althans zoals ik het in het straatbeeld zie. Deze auto is steeds meer voorkomend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kia produceert ook steeds leukere auto's. Beetje van dat koe blik idee af gestapt!

    BeantwoordenVerwijderen