donderdag 3 januari 2013

Verwijderingsbijdrage wordt recyclingbijdrage

Autorecycling Nederland (ARN) gaat de naam 'verwijderingsbijdrage' per 1 januari veranderen in recyclingbijdrage. Volgens de ARN past deze naam beter bij de milieuverantwoorde manier waarop betrokken bedrijven te werk gaan.
Om de consument er aan te laten wennen dat hij vanaf 1 januari recyclingbijdrage gaat betalen bij de aanschaf van een nieuwe auto in plaats van verwijderingsbijdrage is het de bedoeling dat er volgend jaar een bescheiden reclamecampagne komt. Voor automerken is het van belang om hun dealerorganisaties tijdig op de hoogte stellen dat zij bij het factureren vanaf 1 januari de term recyclingbijdrage in plaats van verwijderingsbijdrage gebruiken.
"Recyclingbijdrage past beter bij de milieuverantwoorde manier waarop al jarenlang autodemontagebedrijven, inzamelbedrijven, recyclingbedrijven, shredderbedrijven en sinds kort ook de PST-fabriek onderdelen en materialen verwerken voor hergebruik", aldus ARN in een persbericht.
Daarnaast zou de nieuwe naam meer bijdragen aan het imago van duurzaamheid dat de autobranche wil uitstralen. "Bij verwijderingsbijdrage wordt eerder gedacht aan niet meer bruikbare materialen en afval."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten