zondag 13 januari 2013

Frits Bolkestein: Oppassen met verdere bezuinigingen.



Het kabinet moet oppassen met het doorvoeren van bezuinigingen in tijden van crisis. Dat zegt VVD-coryfee Frits Bolkestein zondag in het tv-programma Buitenhof.

Bolkestein zegt onder de indruk te zijn van het pleidooi van Coen Teulings, de directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, die het kabinet opriep om niet meer te bezuinigen dan de maatregelen die in het regeerakkoord zijn afgesproken, omdat dat de economie schade toe zou kunnen brengen.

Op weg

De voormalig partijleider van de VVD constateert dat het kabinet op de goede weg zit door voorlopig niet verder te snijden.
Daarmee volgt het niet alleen de lijn van Teulings, maar ook die van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso), aldus Bolkestein.

Oproep

Teulings deed zijn oproep in december toen het CPB de verwachtingen voor de Nederlandse economie flink naar beneden bijstelde. Het geraamde begrotingstekort liep op van 2,7% naar 3,3%, wat boven de Europese begrotingsnorm is.
'Laten we ons daar niet op blind staren’, zei de CPB-directeur toen. ‘Dat zijn de problemen van de Nederlandse economie op de korte termijn. Het is allemaal niet mals of goed, maar we kunnen daar nu toch niet veel meer aan doen. Waar het om gaat, is dat er voor de langere termijn goede structurele hervormingen worden doorgevoerd die economie sterk maken. Dat gebeurt nu. Dus kabinet en politiek, houd daar aan vast!'

Bron: Financieel Dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten