woensdag 23 januari 2013

Omzet Bosch Automotive stijgt licht in 2012


Onderdelenleverancier Bosch boekte vorig jaar een omzet van 52,3 miljard euro; dat is 1,6 procent meer dan vorig jaar. De automotivetak boekte een omzetstijging van 1,7%. Vooral de forse verliezen in de zonne-energietak drukte het resultaat van de onderneming.
Bosch meldt dat de ‘groei afvlakt door het afkoelen van de wereldwijde economie.’ De winstmarge voor belastingen ligt op 2 procent van de verkoop. “Ondanks een lichte verkoopstijging kunnen we niet tevreden zijn met businessjaar 2012”, zegt ceo Volkmar Denner van Bosch.

Bijna in alle divisies is de druk voelbaar, volgens de onderdelenfabrikant. De divisie Automotive technology ontwikkelde zich wel positief, vooral de direct ingespoten injectiesystemen voor benzinemotoren; dit productportfolio liet een omzetstijging zien van 50 procent. De dieseldivisie noteerde echter een forse daling, mede vanwege de dalende Europese markt en de slechte bestelautomarkt in China. Volgens Automobilwoche kwam de omzet van de autotechniek-divisie uiteindelijk uit op 30,9 miljard euro, een stijging van 1,7% ten opzichte van 2011.

De omzet daalde in Europa (-2%) en Zuid-Amerika (-16%), en steeg in Noord-Amerika (+17%) en Azië (+5%).

Dit jaar verwacht Bosch een bescheiden omzetgroei, mede vanwege de onrustige financiële situatie in Europa.

Bron: Autokompas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten